Fontos, hogy egy esküvőre is jól karbantartott autóval induljunk el

Egy esküvő nemcsak a pár, hanem a vendégek életében is meghatározó élmény lehet. Bár ilyenkor mindenki arra törekszik, hogy a násznép elengedhesse magát és jól szórakozzon, nem szabad emiatt megfeledkezni az olyan alapvető teendőkről, mit például a balesetek megelőzése.

Az esküvők sokak fejében egyfajta mitikus, mindent megváltoztató szertartásként élnek, bár ez a felfogás inkább a fiatalokra jellemző, akiknek nincs sok párkapcsolati tapasztalatuk, de szeretik a romantikus regényeket vagy sorozatokat.

Bizonyos esetekben az esküvő valóban gyökerestül változtatja meg a pár életét. A nagyon vallásos családokban például a fiatalok nem élhetnek és aludhatnak együtt a házasságkötés előtt. Ennek ugyanakkor a régebbi korokban sokkal inkább praktikus okai voltak, mivel a családok gyakran házassági szerződést kötöttek egymással, az azon kívül született gyermekek pedig megnehezítették volna az egyezségek betartását. Egyes kultúrákban napjainkban is megszokott, hogy a család választ partnert az abba a korba lépett fiatalnak. Ilyenkor az is előfordulhat, hogy a házasulandó felek az esküvő napján találkoznak egymással. A vonzalom helyett ilyenkor a leendő férj vagy feleség kiválasztásánál inkább gyakorlatias tényezők érvényesülnek, mint például az anyagi vagy társadalmi helyzet.

Nálunk leginkább a szerelemből köttetett házasságok a jellemzőek, és az is gyakori, hogy az esküvő előtt a párok összeköltöznek, és akár még közös gyermeket is vállalnak. Ma már ezt papír nélkül is meg lehet tenni, ezért az esküvő bár egy hatalmas buli és újabb közös élmény a felek életében, a gyakorlatban nem sok változást fog eredményezni az eddigi életvitelükben. Bár sokan azt vallják, hogy minderre szükség is van, mivel nem tehetjük fel csak úgy akárkinek a nagy kérdést. Jó házastárs csak az lehet, aki az évek során is kitart mellettünk, és ez idő alatt végig megmaradnak a kapcsolatban a szükséges alapok, mint például a jó kommunikáció.

A körülményektől függetlenül egy esküvő általában mindig hatalmas ünnepléssel jár. Ha a józanságunkat nem is sikerül ilyenkor megőrizni, fontos, hogy hagyjunk magunknak elég időt a pihenésre és regenerációra, mielőtt hazaindulunk az autónkkal. A balesetek ugyanis sokszor múlnak apró figyelmetlenségeken, de még olyan kicsi részleteken is, mint például a gumijaink méretei milliméterekben.

A gumicsere Budapest szinte mindegyik, ha nem az összes kerületében elvégeztethető (bár szerintem a metaautoszerviz.hu messze a legjobb, és máshova nem érdemes menni), ennek ellenére sokan megfeledkeznek róla, és ez lesz az utolsó, ha mondjuk egy esküvői látogatásra kell felkészítenünk az autónkat. Mi történik ilyenkor?

Vegyük a “jobbik” esetet. Bár látni fogjuk, hogy a végeredmény lényegében ugyanaz, tehát jobbik eset valójában nem létezik! De tegyük fel, hogy elfelejtettük lecserélni a téi gumit nyárira, ezért a melegben is azzal közlekedünk. Ilyenkor a gumit felesleges terhelésnek tesszük ki, és az az átlagosnál jobban fog kopni. Emiatt előfordulhat, hogy télire veszít a tapadóképességéből, ami a nedves, csúszós úton már balesetveszélyes lesz.

Ha pedig télen is nyári gumival közlekedünk, akkor nem holnapután, nem este munka után, nem ha piros hó esik, hanem AZONNAL keressünk egy olyan helyet, ahol van gumicsere Budapest területén, vagy ahol éppen tartózkodunk. Ez ugyanis nem játék!

gumicsere Budapest

A legjobb megoldás persze az, ha keresünk egy olyan profi és megbízható szervizt, ahol mindig időben sikerül elintéznünk könnyen és gyorsan a gumicserét. A metaautoszerviz.hu pontosan ilyen vállalkozásnak számít. A honlapon kényelmesen és gyorsan tudunk időpontot foglalni, akár még az esküvői készülődés közepette is. Ezenfelül én mindig meg szoktam kérni a szerelőket, hogy végezzenek egy gyors ellenőrzést is, mivel nem attól lehetünk nyugodtak a közlekedés során, hogy nem büntet meg bennünket a rendőr, hanem attól, ha mi valóban minden tőlünk telhetőt megtettünk a járművünk kifogástalan műszaki állapota érdekében.

Az ördög persze soha nem alszik. Tavaly nyáron pont egy esküvőről tartottunk hazafelé egy hétfői napon, a szüleim is az én autómban utaztak. Mivel elég szigorúak voltak gyerekkoromban, és azt szerették látni, ha sikerült valamilyen élethelyzetet gyakorlatias módon megoldanom, elég nagy nyomás nehezedett rám ebben a váratlan helyzetben. A pótkerék felszerelése szerencsére sikerült, én pedig időközben megnéztem, hogy mikor van a legközelebbi szabad időpont defekt javításra a metaautoszerviz.hu-nál. Szerencsére éppen akadt még aznapra, ezért mindannyian odamentünk. A szerelők amellett, hogy ismét profi módon végezték a munkájukat, még a 66 éves édesapámmal is megtalálták a közös hangot! A végén tehát mindenki elégedetten távozott.

A metaautoszerviz.hu-nál egyéb kisebb autós teendőket is el tudunk végezni könnyen és gyorsan, mint például a futómű beállítása, vagy pedig az autós klíma feltöltése. Az utóbbi szintén olyasvalami, amit érdemes a nyári időszak kezdete előtt beiktatni szezonálisan, így biztosra tudunk majd mennyi, és nem érnek bennünket váratlan meglepetések – mint például az, ha az egész család kiöltözve beül Budapesten az autóba, hogy eljussanak egy Debrecenben tartandó esküvőre, a többórás út végére pedig mindenkiről csorog a veríték, mert “eddig nem volt baj a klímával, csak kicsit később kezdett el hűteni a szokásosnál”…

Egy esküvőn az az elvárás, hogy minden tökéletesen, hibák nélkül, a terv szerint menjen. Ha erre ennyire kényesen odafigyelünk, akkor miért nem tesszük ugyanezt az autónkkal is? A metaautoszerviz.hu bármiben segít nekünk, ha akár csak egy apró jelből is sejtük, hogy baj lehet: jobba ráz a kormány, hangosabb a motor, nehezen indul – ezekre a változásokra mind-mind érdemes odafigyelnünk és azonnal reagálnunk. Míg egy esküvői baki mindössze néhány kínos pillanatot okozhat, amit egy idő után úgyis mindenki elfelejt, addig egy autóbaleset maradandó testi-lelki sérüléseket is eredményezhet, amikor is bánhatjuk, hogy nem figyeltünk oda csak egy icipicit jobban. Az autónk megfelelő időközi ellenőriztetése a metaautoszerviz.hu profi csapatával, főleg ha egy hosszabb családi kiruccanásra indulunk, segíthet minimalizálni a kockázatot. Én mindenesetre nem bánom, hogy mellettük köteleződtem el, mivel valóban profi és szakszerű támogatást nyújtanak gyorsan minden olyan helyzetben, amikor probléma adódik az autómmal.

Az ittas sofőröktől persze még ők sem tudnak bennünket megvédeni, akik viselkedésükkel más közlekedőket is veszélybe sodornak. Lehetőség szerint ne mi legyünk azok egy esküvőről hazafelé tartva! Viszont ha éppen velünk kezdenek ki a szabálytalankodók, jó reakcióidővel és műszaki felszereltséggel, például megfelelő tapadású gumikkal és pontosan beállított futóművel mi magunk is meg tudjuk akadályozni az ütközést adott esetben. Ezért mindenképpen csak nyerhetünk, ha az előírásoknak megfelelően végeztetjük el rendszeresen autónk karbantartását, és pont egy olyan kiváló szerelőcsapattal, mint a metaautoszerviz.hu! Elégedettségünk garantálja majd, hogy a velük való együttműködésünk akár egy életre szóljon!

Bár az esküvőkön a szórakozásé a főszerep, fontos, hogy a sofőrök komolyan vegyék a szerepüket és gondoskodjanak róla, hogy mindenki épségben meg-, illetve hazaérkezzen. Ez pedig sokszor a megfelelő szervizeléssel és karbantartással kezdődik.