Esküvő előtt fontosak az előkészületek, így a fogkő-eltávolítás is

Egy esküvő szervezése nem könnyű, nem egyszerű feladat, nagyon sok mindenre oda kell figyelni. Érdemes már legalább egy évvel az esemény előtt nekikezdeni a szervezésnek, legalábbis a tervezés szintjén. Én legalábbis ekkor kezdtem és mégis úgy éreztem néha, hogy valamivel el vagyok késve. Kezdésként a helyszín és a szolgáltatók lefoglalása fontos, nekem az esküvő előtt öt hónappal kellett például szembesülnöm azzal, hogy nagyon sok cukrász már nem tudott munkát vállalni.

Az előkészületek egyik legjobb része szerintem az, amikor az ember önmagával kezd el egy kicsit jobban foglalkozni. Ezalatt értem például a testi és a lelki felkészülést is. Testileg az edzés, a szolárium, arckezelések, testkezelések is hozzátartoznak, de ugyanígy az is, hogy egészséges legyen a fogsorunk. Én mindenképp szerettem volna fogfehérítést, ezelőtt azonban szükség volt arra is, hogy a fogköveket eltávolítsák. Mielőtt rátérnék erre, egy pár gondolatot szeretnék veletek megosztani a lelki felkészülésről. Amikor ugyanis a pár kitűzi a dátumot, számos feladat áll előtte. És ezek a dolgok olykor bonyolultak, sok gondolkodást és szervezést igényelnek. Így olykor nem is biztos, hogy olyan könnyű nyugodtnak maradni.

Az egyik lelki tanácsom tehát az, hogy próbáljunk meg mindig a középpontunkban maradni. Lesznek olyan dolgok, melyek nem úgy alakulnak majd, ahogy megálmodtuk. És mint minden menyasszony, én is hajlamos voltam eleinte nagyon a lelkemre venni ezeket a dolgokat. Később aztán mindig azt tartottam szem előtt, hogy nem azon fog múlni a boldogságom, hogy megtalálom-e a tökéletes gyűrűtartót, így könnyebben elengedtem ezeket az elvárásokat. A másik, hogy szerintem nagyon fontos az egyetértés. Sokan mondják, hogy az esküvő a menyasszony nagy napja és azért valljuk be, hogy általában a nők azok, akik kiveszik a részüket a szervezésből.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy a vőlegényt ne érdekelné az egész procedúra, sőt, szerintem szeretnének a részesévé is válni. Ilyenkor pedig ügyeljünk arra, hogy az egyet nem értés bizony konfliktusokat szülhet. Ha mi görcsösen ragaszkodunk valamihez és a párunkkal nem vagyunk hajlandók kompromisszumra jutni, az bizony elég nagy baj. Ilyenkor is forduljunk inkább vissza az alapokhoz, ami az, hogy kimondjuk a boldogító igent. Ha ezt tartjuk szem előtt, valóban minden más könnyűnek látszik. Lelkileg pedig egyébként sem az idegeskedésről kellene szólnia a házasságkötésnek, sokkal inkább arról, hogy lelkileg még jobban egymásra hangolódunk. Közös keresgéléssel, nézelődéssel és például zenék hallgatásával. Így lesz könnyű, hogy ne teherként éljük meg az esküvőszervezést, hanem az új fejezet előtti örömteli állapotként.

Erre törekedtem én is végig a szervezés alatt, és miközben elkezdtem jobban foglalkozni önmagammal, az arcom és a hajam minőségével és a testedzés terén is új fejezetet nyitottam, ideje volt a fogsorommal is foglalkozni, ebben pedig a Fogorvos Budapest csapata volt a segítségemre. Azzal tehát tisztában voltam, hogy fehérítésre lesz szükség, legalábbis szerettem volna szép, fehér fogsorral az oltár elé vonulni. Ehhez azonban kellett a fogkövek eltávolítása is. Szerencsés vagyok, mert már a gyerekkoromban nagy hangsúlyt fektettek a szüleim a fogaim ápolására, ebben nőttem fel, és felnőttként is fontosnak tartom a megfelelő fogápolást. Így rendszeresen járok fogorvoshoz, nincsenek rossz fogaim, de idővel nálam is kialakul a fogkő és az elszíneződések sem kímélnek.

Így jutottam el az ultrahangos fogkőeltávolításig, ami egy biztonságos és fájdalommentes megoldás. A fogorvosbudapest.info csapatára bármilyen fogászati kezelést illetően lehet számítani, profik, és mindent megtesznek a fogaink egészségéért és szépségéért. Itt tudtam meg azt is, hogy hiába a gondos fogápolás, a fogkövek kialakulását nem lehet megakadályozni, maximum késleltetni. A fogkő hosszú távon károsíthatja a fogágyat és a fogat is, ezért érdemes nemcsak esztétikai problémaként tekinteni rá. Magas a kálcium tartalma és sokféle baktériumot is tartalmaz, érdemes tehát foglalkozni a problémával.

A rossz hír, hogy a fogkő előbb-utóbb visszatér, azonban nagyon sok múlik rajtunk, hogy mikor. Egy alaposan átpolírozott fog esetében, ahol a fogápolás és megfelelő, később fordul elő a fogkő kialakulása. A Fogorvos Budapesttől azt is megtudtam, hogy például egy komolyabb beavatkozás előtt a kardiológus el szokta küldeni a páciensét fogorvoshoz, hogy megszabadítsák a szájüregében lévő gócként szereplő baktériumoktól. Ezen felül pedig szájsebészeti beavatkozások előtt is fontos a fogkő eltávolítása, mert a minél tisztább szájüreg alapvető fontosságú például egy foghúzás vagy implantátum beültetése előtt.

Az ultrahangos fogkőeltávolítás lehet ugyan kellemetlen, de nem fájdalmas beavatkozás. Sőt, érzéstelenítő zseléket, szükség esetén pedig injekciót is kaphatunk, ha fájdalmat érzünk. A fogovosbudapest.info honlapján részletesen tájékozódhatunk egyébként arról, hogy hogy is zajlik egy ilyen ultrahangos fogkőeltávolítás.

ultrahangos fogkőeltávolítás

Az ultrahangos fogkőeltávolítást általában dentálhigiénikus végzi el, kezdésként érzéstelenítő zselét alkalmaz, majd egy ultrahangos készülékkel távolítja el a lerakódásokat. Általában gépi eszközzel, azonban ha kevés, kicsi a hely, akkor kézi eszközzel, nevezetesen polírcsíkkal. Amikor megtörtént az eltávolítás, akkor van lehetőség a sópolírozásra is. Ami egy magasnyomású megoldás, amikor ízesített, apró szemcséjű sóval fújják át a fogakat. Végezetül pedig kefével és polírpasztával simítják át a fogakat, ez szünteti meg az érdességet és az érzékenység enyhítésében is nagy szerepet játszik. Az ultrahangos fogkőeltávolítás egy tartós megoldás és megfelelő szájhigiéniával párosítva valóban sokat tehetünk így saját egészségünkért.

Fontos, hogy profi szakemberekhez forduljunk, és ezt a profizmust, szakértelmet kínálja a fogorvosbudapest.info. Egyik alapelvük, hogy magas színvonalú ellátást biztosítsanak kiszámítható, megfizethető áron. Itt nincsenek titkok, az árakat a honlapon is megtalálhatja bárki és máris tud kalkulálni, hogy mennyibe is fog kerülni. Ráadásul a legjobb megoldást keresik a fogorvosok, nem a legdrágábbat, mindig a páciens érdekeit szem előtt tartva. Együttműködésre törekednek, melynek részei nemcsak az orvos és a páciens, hanem az asszisztens és a dentálhigiéniukus is. Igen nagy hangsúlyt fektetnek továbbá a megelőzésre, hogy elkerülhetők legyenek a további problémák.

Számomra nagyon szimpatikus, hogy a legmodernebb eszközöket használják. Gondoljunk csak bele, hogy ez is egy dinamikusan fejlődő terület, sorra születnek az újabb és újabb eljárások, ezért is kell egy rendelőnek is naprakésznek lennie és fejlődnie folyamatosan.

Én nagyon meg vagyok elégedve a fogorvosbudapest.info-val, ezért is ajánlom őket, legyen szó akár a ultrahangos fogkőeltávolításról, akár bármilyen más kezelésről. Tudom, hogy napjainkban sokan inkább az esztétikai fogászatot helyezik előtérbe, de a látvány nem minden. Sőt, hiába van valakinek látszólag szép foga, ha közben az szuvas, fogköves és ki tudja, hogy milyen dolgok károsítják legbelül. Ezért is fontos, hogy rendszeresen járjunk el fogorvoshoz, hogy még időben észlelni tudják a problémákat. Ilyenkor nagyobb az esély arra is, hogy megmarad a fogunk. Ez az a dolog, amit szerintem nem szabad halogatni. A fogorvoslás egy bizalmi dolog, épp ezért tartom magam szerencsésnek, hogy rátaláltam a fogorvosbudapest.info-ra, mert itt tudom, hogy jó kezekben vagyok.