A boldogító napelem

A nászajándék kérdése mindig komoly dilemma. Két lehetőség van ugyebár: az ember vagy pénzt ad, vagy ajándékot, csak hát az utóbbival eléggé mellé lehet lőni, az előbbit meg rém személytelennek tartom. Az unokatestvéremék esküvője előtt azonban valakinek a rokonságban kipattant a fejéből a zseniális ötlet: ajándékozzunk az ifjú párnak fenntartható jövőt meg életre szóló villanyszámlamentességet. Ajándékozzunk napelem rendszert.

Ha megbízható céget és jó minőségű termékeket választunk, több évtized is lehet a napelem élettartam – az meg ugye hosszabb, mint a legtöbb házasság, szóval igazán nagylelkűek leszünk. A cég, amit választottunk, csakis olyan panelekkel dolgozik, amelyek jól bírják az időjárás viszontagságait, és ellenállnak napsütésnek, szélnek, jégesőnek, fagynak, egyszóval állják a 21. századi klíma kihívásait. A minőségen semmiképpen sem érdemes spórolni, ha ugyanis nem a legjobb minőségű termékeket és a legszakszerűbb kivitelezőket választjuk, akkor jó eséllyel nem gondtalanságot, hanem hosszú távon inkább csak bosszúságot és örökös javítgatni valót ajándékozunk az ifjú párnak, az meg általában nem tesz jót egy házasságnak. Éppen ezért aztán a napelempalyazatok.hu oldalon kértünk árajánlatot. Az igények és az adottságok felméréséhez helyszíni szemlére is szükség volt, de szerencsére meg tudtuk oldani a dolgot úgy is, hogy a meglepetés meglepetés maradjon. A cég segítségével az adminisztratív teendőket is előkészítjük, így az esküvő után a friss házasok kész terveket kapnak majd ajándékba – meg természetesen a kivitelezéshez szükséges összeget, amit együttes erővel dobunk majd össze.

Hogy a házasság jövője milyen lesz, azt nem tudom – egyvalamit tudok csak, mégpedig azt, hogy ami tuti nem lehet majd válóok, az a túlságosan rövid napelem élettartam.