Miért van szükségem profi esküvői filmre?

Esküvői videó készítés
Avagy mit mond a statisztika?

A jó esküvői film olyan, mint egy időgép. Lehetővé teszi, hogy esküvődet újból és újból átéld, amikor csak akarod. Sok pár azonban nem is tudja, hogy milyen fontos a minőségi esküvői film, amíg meg nem tapasztalják annak hiányát. Ne ess Te is ebbe a hibába!

A profi módon elkészített esküvői film megőrzi az esküvőd legszebb pillanatait. Az események rendkívül gyorsan peregnek, és az esküvő forgatagában úgy érzed majd, hogy egy szempillantás alatt vége a napnak. Hónapokon keresztül (akár éveken át) tervezted a nap legapróbb részleteit, s utólag úgy érzed, mintha egy részén ott se lettél volna. Kérdezd csak meg a házas barátaidat!:)

A jó esküvői film olyan, mint egy időgép. Lehetővé teszi, hogy esküvődet újból és újból átéld, amikor csak akarod. Egy igazi hangos-színes-szélesvásznú mozifilm, mely egy történetet mesél Rólatok.

Csakis a videó fogja az esküvő napjának minden pillanatát hűen visszaadni: ahogy sétálsz az oltár felé; újra hallhatod az eskük szövegét, láthatod szüleid titkokban elmorzsolt könnyeit…

Azonban még manapság is csupán egy lehetőségetek van, hogy az esküvőtök napját profi módon megörökítsétek. Egyetlen lehetőség arra, hogy minden érzést, szerelmet és nevetést megőrizzetek. Kreatív kameramunkával, a részletekre való rendkívül nagy odafigyeléssel, művészi látásmóddal és stílussal olyan filmeket készíthetünk, melyre büszke lehetsz, és garantáltan újra látni akarsz.

Igen, szeretnék esküvői filmet! Van egy barátom, akinek van kamerája…
 

Sajnos tévhit, hogy „ilyet bárki tud csinálni”. Sokan rokont, barátot, családtagot kérnek fel az esküvő rögzítésére. Szeretnéd, hogy az egyetlen emlékül szolgáló esküvői fotókat is egy rokon készítse? Feltételezem, hogy nem.

Számtalan történetet hallottunk már szerencsétlenül járt önjelölt videósokról: „pont lemerült az akkumulátor, elfogyott a szalag; pont lemaradtam, remegett a kezem”… Senki sem szeretné ezeket a kifogásokat hallani, melyek akár megkeseríthetik az emlékeket. Ráadásul a „vendég-videósunk” nem is szórakozhat önfeledten, pláne ha komolyan is gondolja a munkát.

Van esküvői fotósom, ezért nem kell videó.
 

Az esküvői fotó és a film egyenlő fontosságú, mondhatni kiegészítik egymást. Esküvői filmed nem tudod bekeretezni, vagy zsebben hordva megmutatni a barátoknak; de esküvői fotódon sem hallhatod újra esküdet, vagy láthatod, amint édesapád végigkísér a templom szőnyegén.

Mit mondanak a számok?
 

Egy dologban minden frissen házasodott menyasszony egyetért; mégpedig, hogy az esküvő előtt álló menyasszonyoknak kifejezetten ajánlott esküvői filmet készíttetni – ez olvasható ki a WEVA International 2003-as felméréséből, mely során 453 2002-ben házasodott menyasszonyt kérdeztek meg a profi esküvői videó értékéről. (Bővebben: WEVA)

Lássuk a felmérés eredményét:

  • 95%-uk mindenképpen javasolja, hogy készítsenek a párok filmet az esküvőjükről
  • 79%-uk azt tanácsolja, hogy a párok PROFIT hívjanak a feladatra
  • A menyasszonyok egészen az esküvő végéig nem értékelik a videót; a szervezés közben mindössze 54% az, aki a 10 legfontosabb szolgáltatás közé helyezi.
    Az esküvő után a hölgyek 79%-a említi a top 10-ben.
  • Azon menyasszonyok 49%-a, akiknek esküvőjét rokonok vagy barátok rögzítették, profit hívnának, ha újra választaniuk kellene
  • A párok 98%-a hívott profi esküvői fotográfust
  • A párok 29%-a(!) hívott profi esküvői filmkészítőt
Ők egyetértettek abban, hogy az esküvői film:
– Jobban alkalmas az érzelmek visszaadására
– Jobban képes elmesélni a nap történetét
– Olyan vizuális emlék, melyet a jövő nemzedéke jobban élvezni fogBefejezésképpen egy kérdést tettek fel a menyasszonyoknak: „Mit választanál a nagyszüleid esküvőjéről: fotókat, vagy esküvői filmet?61%-uk választaná a videót a fotó helyett.

A felmérésből tisztán látszik, hogy az esküvői film rendkívül fontos lett napjaink menyasszonya számára. Értéke megegyezik az esküvői fotóval, s számos tekintetben meg is haladja azt (és fordítva). A felmérés kimutatta továbbá, hogy a menyasszonyok szerint sokkal nagyobb hangsúlyt kellene fektetni a minőségi esküvői filmre az előkészületek során.

Tényleg szükségem van esküvői filmre?
 

Rajtad áll. Elég csupán egy fotó az oltárnál Rád váró vőlegényedről, vagy szeretnéd hallani az egymásnak mondott szavakat is? Elég egy fotó az első közös táncotokról, vagy szeretnéd hallani a zenét is, melyre táncoltatok? Az esküvői film nem csupán egyszerű videó, hanem egy családi emlék, mely generációknak fog örömet okozni. Ha így gondolkozol, akkor az esküvői film egyáltalán nem egy drága, felesleges luxuscikk… hanem egy megfizethetetlen érték.

F A C E B O O K